Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@18:47:35 GMT

جوانان وطن در خون غلتیدند تا خرمشهر آزاد شد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۲۸۱۵

به گزارش جهان نيوز، حضرت امام خمینی (ره) بعد از آزادسازی خرمشهر فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» همچنین ایشان در جمله‌ای دیگر فرمودند «فتح خرمشهر فتح خاک نبود بلکه فتح تمام ارزش‌های اسلامی است».

از شهر من تا خرمشهر بیش از 500 کیلومتر فاصله است، 500 کیلومتری که می‌توانست حاشیه‌ای امن از جنگ برای مردم چهارمحال و بختیاری ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما مگر می‌شود همسایه‌ای گستاخ به حریم پاک ایران سرک بکشد و به کسی برنخورد؟ مگر می‌شود؟
گستاخی همسایه دیواربه‌دیوار بود که غیرت مردان ایرانی را برانگیخت و چهارمحال و بختیاری، اصفهانی، یزدی، تهرانی، آذری و مشهدی را سراسیمه به جنوب کشور کشاند.

خرمشهر، اهواز، آبادان و خوزستان ندارد زمانی که پاره‌ای از تن ایران از دست‌درازی دشمن دست‌نشانده دردمند شده، «به خرمشهر خوش آمدید، جمعیت 36 میلیون نفر» یعنی همین که خرمشهر از آن همه ملت ایران بوده و خواهد ماند.

ابتدا خودتان را معرفی بفرمایید؛
من نجات‌علی عظیمی هستم

شما چگونه برای شرکت در عملیات بیت‌المقدس به منطقه اعزام شدید؟
من از سوی سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری به منطقه اعزام شده بودم و در سمت فرمانده دسته خدمت ‌می‌کردم، یک گروهان به نام گروهان شهید کبیری (از مسؤلان سپاه که در عملیات فتح‌المبین شهید شد) از بچه‌های چهارمحال و بختیاری بودیم که در سه دسته فعالیت می‌کردیم.

زمانی که برای شرکت در عملیات بیت‌المقدس اعزام شدید چند سال داشتید؟
 سالی که خرمشهر آزاد شد 32 ساله بودم که به همراه دیگر رزمندگان چهارمحال و بختیاری برای شرکت در عملیات بیت‌المقدس عازم منطقه شدیم.

چه نیروهایی در آزادسازی خرمشهر شرکت داشتند؟
در عملیات فتح خرمشهر سپاه، ارتش و نیروهای بسیج بودند با یکدیگر ادغام شده بودند.

در چه تاریخی و چگونه اسیر شدید؟
من در عملیات آزادسازی خرمشهر اسیر شدم، بیستم اردیبهشت‌ماه بود درحالی‌که به‌طرف خرمشهر پیشرفت می‌کردیم در محاصره دشمن قرار گرفته و اسیر شدم.

شما در عملیات آزادسازی خرمشهر حضور داشتید ولی به گفته خودتان اسیر شدید، خبر آزادسازی شهر را در اسارت شنیدید؟
شبی که خرمشهر آزاد شد ما در اسارت نیروهای بعثی بودیم وقتی خبر شکست خود و آزادسازی شهر را شنیدند طوری وانمود کردند که خودخواسته از شهر عقب‌نشینی کرده‌اند، صبح روز بعد سربازهای عراقی وارد اردوگاه شده و با در آغوش گرفتن عرب‌زبان‌هایی که در بین اسرا بودند از عقب‌نشینی و صلحی که در راه است خبر دادند و ما آنجا بود که فهمیدیم عملیات موفقیت‌آمیز بوده و شهر آزاد شده است.

صدام باوجوداینکه در عملیات آزادسازی خرمشهر متحمل خسارت‌های زیادی شد، 19 هزار عراقی اسیر شدند، بسیاری از عدوات زرهی دشمن در منطقه جا ماند و بسیاری از نیروهای بعثی کشته شدند اما اقرار نکرد که ایران آن‌ها را از خرمشهر بیرون کرده و به مردم خود این‌گونه القا کرد که خودخواسته به مرزهای بین‌المللی برگشتند.


عملیات بیت‌المقدس در چه تاریخی آغاز شد؟
عملیات بیت‌المقدس در روز دهم اردیبهشت سال 1361 ساعت 11 صبح با رمز یا امیرالمؤمنین شروع شد، به خاطر گستردگی این عملیات‌ و اهمیت آن سه قرارگاه عهده‌دار عملیات شدند، قرارگاه کربلا که جبهه اول بود (نیروهای چهارمحال و بختیاری در قرارگاه قدس بودند که جبهه اول در هویزه و سوسنگرد و... بود) قرارگاه قدس که در وسط قرار داشت و جبهه دوم بود و قرارگاه شهید توسلی در اطراف خرمشهر به‌عنوان جبهه سوم مستقر بود.

لطفاً درباره کیفیت عملیات بیت‌المقدس توضیح دهید؟
قرارگاه قدس که من و تعدادی از نیروهای چهارمحال و بختیاری در آن حضور داشتیم بعد از عبور از پل دارخوئین در همان شب اول عملیات تا جاده خرمشهر به اهواز رسیدند، تعداد زیادی از نیروهای دشمن اسیر شدند و خاک ایران تا جاده خرمشهر به اهواز آزاد شد، لازم است ذکر کنم زمانی که توسط رزمندگان اسلام برای فتح خرمشهر عملیات انجام گرفت، عراق تا فاصله پنج کیلومتری پشت اهواز رسیده بود یعنی کل جاده خرمشهر به اهواز در دست نیروهای عراقی بود به‌عبارت‌دیگر تا کنار کارون از سمت شرقی این رودخانه همه در دست نیروهای بعثی بود.

بعد از آزاد شدن بخشی از خاک ایران تا جاده اهواز به خرمشهر، نیروها در جاده‌ای که در پشت این جاده قرار داشت به‌طرف رودخانه کارون حرکت کردند و در این قسمت موضع گرفتند تا تدارکات لازم برای عملیات‌های بعدی را ببینند، دو روز بعدازآن بود که دوباره عملیات شروع شد.

عراق معمولاً بعد از هر عملیات، عملیاتی در پاسخ آن انجام می‌داد، پشت جاده خرمشهر به اهواز بودیم که ضدعملیات عراق برای بازپس‌گیری این جاده شروع شد در اینجا نیروهای خودی برای عملیات بعدی به سمت سه‌راه حسینیه و پاسگاه دژ حرکت کردند.

وقتی‌که ضدعملیات عراق آغاز شد یک گروهان از چهارمحال و بختیاری در حال پدافند بودیم، به هر صورت هدف نیروهای عراقی تصرف جاده خرمشهر به اهواز بود که رزمندگان ایران به هر شکل ممکن در برابر این ضدعملیات عراق مقاومت کردند و دشمن را به عقب راندند.

به ازای هر یک رزمنده از چهارمحال و بختیاری مستقر در محل دو تانک و نفربر وارد محل شد
فردای روزی که دشمن قصد تصرف دوباره جاده خرمشهر به اهواز را داشت و البته موفق هم نشد توی گرگ و میش هوا نگاه کردم و دیدم چیزهایی مثل گله‌های شتر یا احشام دیگر از طرف پاسگاه‌های هویزه به سمت نیروهای ایرانی حرکت کردند، یکی از رزمندگان یک دوربین ارتشی داشت آن‌ را گرفتم و خواستم ببینم این گله‌هایی که به این سمت می‌آیند چه هستند وقتی از دوربین نگاه کردم دیدم نه‌تنها گله‌های احشام نیستند بلکه همه تانک، نفربر و دیگر عدوات جنگی ارتش عراق هستند و به سمت جایی که ما مستقر بودیم حرکت می‌کردند، می‌توان‌گفت به ازای هر یک رزمنده از چهارمحال و بختیاری مستقر در محل در آن روز دو تانک و نفربر وارد محل شد.

این تجهیز نیروها تا شب ادامه داشت اما باز هم این بچه‌های رزمنده بودند که مقاومت کرده، شهید و مجروح شدند تا ارتش بعثی باآن‌همه عدوات جنگی نتواند کاری از پیش ببرد.



مرحله سوم عملیات بیت‌المقدس از جاده حسینیه به‌طرف پاسگاه‌های دژ بود، در این قسمت و بعد از درگیری با نیروهای بعثی گروهان چهارمحال و بختیاری تقریباً آرایش خود را از دست داد اما درگیری‌ها به‌عنوان پدافند در پشت خاک‌ریز تا پاسگاه‌های دژ ادامه داشت و درنهایت سه‌راه حسینیه از دست دشمن درآمد و همه نیروهای عراقی اسیر شدند و تانک‌ها و نفربرهایشان در زمین‌های خرمشهر و اهواز که اکثراً آب یا باتلاق بود فرو رفتن.

از اینجا به بعد یعنی از تاریخ 18 اردیبهشت‌ماه همه عملیات‌ها برای بازپس‌گیری خرمشهر بود، در همین زمان به حمدالله هویزه و اکثر زمین‌های اطراف آن آزاد شد و محاصره خرمشهر روز‌به‌روز تنگ و تنگ‌تر شد، اما از هجدهم اردیبهشت تا سوم خرداد که خرمشهر آزاد شد سخت‌ترین و بدترین عملیات‌ها توسط رزمندگان اسلام انجام شد، متأسفانه جوانان زیادی را برای محاصره خرمشهر و بعدازآن آزادی شهر از دست دادیم.

اگر خمینی بتواند خرمشهر را آزاد کند ما کلید بصره را به او خواهیم داد
با توجه به شناختی که صدام از ارتش خود داشت و می‌دانست به‌روزترین امکانات نظامی دنیا را در اختیار دارد و از آن‌ها برای نگه‌داری خرمشهر استفاده می‌کند اعلام کرده بود کرده بود اگر خمینی بتواند خرمشهر را آزاد کند ما کلید بصره را به او خواهیم داد.
سخت‌ترین مرحله برای نیروهای ایرانی زمانی بود که باید از پشت جاده خرمشهر به اهواز به سمت خرمشهر حرکت می‌کردند چراکه در مسیر نیروها برای رسیدن به شهر بیابانی وسیع، صاف، بدون پستی و بلندی و عوارض طبیعی قرار گرفته بود و بچه‌ها باید در این مسیر حرکت می‌کردند.

این در حالی بود که نیروهای عراقی در پشت خاک‌ریزهایی که آماده کرده بودند با انواع و اقسام سلاح‌های کشنده اعم از گرینف، مسلسل و حتی ضدهوایی و ... مستقر شده و کمین کرده بودند، اما نیروهای ایرانی باید در زمینی بدون هیچ‌گونه محافظ، سنگر و پناهگاهی حرکت کنند، اینجا بود که بیشترین شهید را دادیم.



خرمشهر تنها با یک شعار الله‌اکبر آزاد نشد/واقعیت‌های جنگ گفته شود
من دوست ندارم واقعیت‌های جنگ گفته نشود و این تصور وجود داشته باشد که نیروهای ایرانی تنها با یک شعار الله‌اکبر رفتند و خرمشهر را آزاد کردند، شبی که قرار بود عملیات آزادسازی خرمشهر آغاز شود، نیروها از عصر در یک قسمت جمع شده بودند، وقتی به سطح منطقه نگاه می‌کردی سراسر منطقه پر از نیروهای رزمنده و بسیجی بود تا جایی که من با دیدن این بچه‌ها مطمئن بودم که امشب خرمشهر آزاد می‌شود ولی بعد از عملیات اکثر این نیروها به خاک‌ریز اول نرسیده شهید شدند و روی خاک‌های منطقه در خون خود غلتیدند.

صبح وقتی کمی آسمان روشن شد به بیابان وسیع روبرو که نگاه کردم پیکر جوانان رزمنده ایرانی بود که یا شهید و یا زخمی شده و روی زمین افتاده بودند.

من در عملیات آزادسازی خرمشهر اسیر شدم، بیستم اردیبهشت‌ماه بود درحالی‌که به‌طرف خرمشهر پیشرفت می‌کردیم در محاصره دشمن قرار گرفته و اسیر شدم؛ در اسارت با فردی از یک گردان دیگر که در عملیات آزادسازی خرمشهر شرکت داشت هم‌صحبت شدم وقتی از حال و هوای عملیات آزادسازی خرمشهر از وی سؤال کردم گفت: در عملیات آزادسازی خرمشهر همه نیروهای آن گردان شهید شده تا جایی که پیکر پاک و مطهر شهدا روی یکدیگر تلنبار شده بودند.

سخت‌ترین مرحله عملیات بیت‌المقدس 
سخت‌ترین مرحله عملیات بیت‌المقدس برای بازپس‌گیری خرمشهر در اطراف و داخل شهر بود تا اینکه با رشادت‌ها و فداکاری‌هایی جوانان دل از دنیا بریده ایرانی در قالب سه قرارگاهی که در این عملیات حضور داشتند در روز سوم خردادماه خرمشهر آزاد شد.

اینکه حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: «خرمشهر را خدا را آزاد کرد» تعریف بسیار درستی و عمیقی بود چراکه با توجه به شرایط موجود و ارتش قدرتمند عراق، حجم نیروهایی که اطراف خرمشهر مستقر شده بودند و شرایط جغرافیایی منطقه امکان نداشت این شهر آزاد شود و هیچ نیروی انسانی قادر به این کار نبود مگر اینکه دست خدا به کمک رزمندگان اسلام آمده باشد.

بعد از آزادسازی خرمشهر رعب و وحشتی از قدرت ایران در دل دشمن افتاد و نیروهای بعثی و صدام ترسیدند، ایران در این عملیات جوانان زیادی از دست داد ولی به لطف خدا شیرینی فتح خرمشهر از هر چیزی برای کشور بهتر بود.



لطفاً از خاطرات تلخ و شیرین عملیات آزادسازی خرمشهر بفرمایید؛
باید بگوییم از زمانی که وارد منطقه عملیاتی شدم جز پا گذاشتن روی پیکر مطهر شهدا و دیدن صحنه‌های دل‌خراش چیزی ندیدم، خرمشهر با خون و با یاری خدا آزاد شد.

در عملیات فتح خرمشهر ما همواره حالت تهاجمی داشتیم و بدون خاک‌ریزی بودیم اما دشمن پشت خاک‌ریزهای خود کمین کرده بود که ما بدون هیچ‌گونه محافظی به آن‌ها حمله می‎کردیم بنابراین نیروهای زیادی از جوانان ایرانی شهید شدند، شاید تنها خاطره خوش من در این عملیات شنیدن خبر آزادسازی خرمشهر بود.

یکی از تلخ‌ترین خاطرات من در سه‌راه حسینیه این‌گونه رقم خورد؛ آفتاب تازه طلوع کرده بود، در محلی نشسته بودیم، با یکی از رزمندگان مشغول صحبت بودیم، می‌گفت مرخصی گرفته و برای مدتی می‌خواهد به دیدار خانواده‌اش برود، طولی نکشید گلوله توپی به سمت ما شلیک شد و ترکش‌های آزاد شده از این گلوله سر این رزمنده را جلو چشم‌های ما به دو نیم کرد، این تنها بخشی از صحنه‌های دل‌خراشی بود که در عملیات آزادسازی خرمشهر دیدم درواقع در این عملیات خنده به لب هیچ‌کس نرسید مگر زمانی که خبر آزادسازی خرمشهر را شنیدند.

منبع:فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۲۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش برداری در ۵۶ مقطع از محورهای ایلام انجام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهر، سیدزاهدین چشمه خاور با اشاره به اینکه تمام جاده‌های اصلی و فرعی استان باز و تردد خودرو در آنها جریان دارد، گفت: با تلاش نیروهای راهداری ریزش برداری در ۵۶ مقطع از محورهای این استان انجام شد.

وی بیان کرد: با وجود بارش‌های شدید در استان و با تلاش عوامل راهداری همه راه‌های اصلی، فرعی و روستایی این استان باز و تردد در آنها جریان دارد.

وی افزود: براساس گزارش امروز ادارات تابعه و رصد دوربین‌های نظارت تصویری مرکز مدیریت راه‌های استان طی شبانه روز گذشته در هفت محور ارتباطی از شهرهای استان بارش باران گزارش شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ایلام، مجموع نیروهای راهدار درگیر را ۹۱ نفر اعلام کرد و گفت: برای انجام این ریزش برداری ۷۳ دستگاه ماشین آلات بکار گیری شد.

وی ادامه داد: مردم می‌توانند در هنگام سفر با شماره گیری ۱۴۱ از اطلاعات راه‌های استان و کشور مطلع شوند.

کد خبر 6095552

دیگر خبرها

  • حضور پیشکسوتان تیم ملی فوتبال در اردوی آزادکاران جوان
  • آزادسازی زمین‌های راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان
  • ریزش برداری در ۵۶ مقطع از محورهای ایلام انجام شد
  • سیزدهمین کاروان فرهنگی ورزشی جاده ولایت میهمان خوزستانی‌ها
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد/ اجرای20  هزار میلیارد ریال طرح عمرانی در آبادان و خرمشهر 
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر